• 1403/06/18 - 07:43
  • - تعداد بازدید: 409
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور:

کاهش 21 درصدی مصرف آب در تولید خوراک دام به همت محققان سازمان تات

 

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور، از کاهش ۲۱ درصدی مصرف آب در تولید خوراک دام به واسطه پژوهش‌های کاربردی محققان این عرصه خبر داد.

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از ایلنا، حسن خمیس‌آبادی با اشاره به کمبود منابع آبی در کشور و بیلان منفی چاه‌های کشاورزی، گفت: ضرورت توجه به این امر، محققان علوم دامی را ملزم به کشف راهکارهایی کرد که بتواند میزان مصرف آب را تا حد ممکن کاهش داده و در عین حال، کیفیت خوراک تولیدی را نیز حفظ کند.

وی افزود: یکی از مهمترین دستاوردهای پژوهشگران علوم دامی، مصرف بهینه بقایا و ضایعات کشاورزی است، در این راستا حتی می‌توان از ضایعات تولید شده در بازارهای میوه و تره‌بار نیز برای خوراک دام استفاده کرد.

خمیس‌آبادی، با بیان این که هم‌اکنون نیاز صنعت دامپروری کشور به خوراک دام، سالانه حدود ۵۰ میلیون تن برآورد می‌شود، عنوان کرد: محققان علوم دامی توانسته‌اند با مصرف بهینه بقایا و ضایعات کشاورزی، میزان مصرف آب در تولید گوشت مرغ را تا ۹ درصد و در تولید خوراک دام تا ۱۲ درصد کاهش دهند به عبارتی در مجموع، ۲۱ درصد در مصرف آب صرفه‌جویی شده است.

وی ادامه داد: اثربخشی این دستاورد، طی ۱۰ سال گذشته تنها به بهینه‌سازی مصرف آب خلاصه نمی‌شود، چرا که این فناوری توانسته است ۳.۲ میلیون تن، میزان مصرف نهاده‌ها را کاهش دهد و ۲۳ هزار میلیارد تومان در هزینه تولید، صرفه اقتصادی ایجاد کند؛ همچنین منجر به افزایش تولیدات خوراک دام تا ۴.۷ میلیون تن شود.

رئیس موسسه تحقیقات علوم دامی کشور گفت: پوست پسته، تفاله کارخانجات رب‌گیری، ساقه و برگ تر چغندر قند، بقایای نیشکر، خرمای ضایعاتی و غیرخوراکی، بقایای بوته گوجه فرنگی و بقایای خشک ذرت دانه‌ای، از نمونه‌هایی هستند که می‌توانند با دستاورد معرفی شده، به خوراک دام تبدیل شوند.

 

  • گروه خبری : سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی,دیگر رسانه ها,اخبار سازمانها و موسسات
  • کد خبر : 182782
کلمات کلیدی
روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی
خبرنگار

روابط عمومی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی علیرضا سید اسحاقی

تصاویر